Prawdziwa włoska pizza Kraków

Nie możemy dyskutować o włoskich tradycjach, nie mówiąc o żywności. Jest to istotna część włoskiego życia oraz ma prawo być jedyną włoską tradycją, którą nie-Włosi znają najlepiej. Najbardziej znanymi włoskimi daniami są makarony i pizza, jakkolwiek dania kuchni włoskiej są wybitnie zróżnicowane – w zależności do tego, o którym regionie Włoch mowa. Kultowe potrawy włosko-amerykańskie pochodzą generalnie z południowej części kraju i wyspy Sycylii, tuż przy południowym wybrzeżu. Wielu Włochów oznajmi, że Włochy nie są monokulturowe, a Włosi są nieraz dumni z ich regionalnego dziedzictwa, tak jak oraz całego narodu.

Prawdziwa włoska pizza Kraków   

Składnik kuchni włoskiej
Kuchnia włoska oparta jest na tradycji chłopskiej oraz w ten sposób polega na niedrogiej, lokalnie dostępnej żywności w gigantycznym stopniu. Ludność Włoch była w przeszłości dość uboga i musiała polegać na dostępnych lokalnie produktach spożywczych, by stworzyć swoje przepisy kulinarne, wobec tego wiele dań kuchni włoskiej opiera się na prostych składnikach, takich jak ser, pasta, bakłażan, oliwki oraz oliwa z oliwek, a również inne artykuły, jakie Włosi mogli sobie wyhodować bądź też kupić za nieduże finanse. Ogólnie mówiąc, kuchnia włoska polega w szczególe na wykorzystaniu ogromnej jakości elementów, a nie technologiach gotowania, co przeciwstawi z francuską kuchnią, która mocno podkreśla technikę.

Jakich produktów jesteśmy w stanie spodziewać się we Włoskiej kuchni?
Lokalne kuchnie mają oddziaływanie na klimat, geografię oraz historię. Dania słowiańskie oraz kiełbaski są legendarne w północno-wschodniej części-Wenecji Julijskiej, w przeszłości częściowo zajmowanej przez Imperium Austro-Węgier. Jedzenie w Toskanii odzwierciedla gawędę chłopskiej kultury – obszar ten słynął od zawsze zasadniczo zupy robionej z resztek z innych dań i tanich jarzyn. Sporo części Włoch jest zlokalizowana na wybrzeżu, w takim razie owoce morza są znacznie ważniejszą częścią tradycji gotowania włoskiego niż większość ludzi zdaje sobie z tego sprawę. Sardynia i Sycylia są regionami popularnymi ze stosowania przepisów dotyczących krewetek, miecznika, dorsza, sardynek oraz mątwy.